Een volledige knip- of plukbeurt, een kleine opfrisbeurt, wassen, scheren, borstelen en kammen of een uitgebreid verwenmoment,... bij Groomer kan het allemaal.  Ons professioneel en ervaren trimmers-team geeft elke dag het beste van zichzelf om jullie viervoeters vakkundig in de watten te leggen.   We doen het correct en volgens de regels van de kunst, maar vooral ook met respect voor je dier!

Dit is ons verhaal...

Hoe het allemaal begon - Groomer anno 1992

'Onze passie voor honden is groot, dus waarom er niet ons beroep van maken?' Het was deze gedachte die aan de basis lag.  Groomer werd opgericht in 1992.   Els startte met een hondenkapsalon in Heusden-Zolder.  Twee jaar later kwam echtgenoot Peter de zaak versterken en opende in 1995 een tweede trimsalon met bijhorende winkel in Leopoldsburg.  


opening trimsalon met winkel 1995

Met passie en ambitie

We waren ook toen al echt ambitieus:  Peter besloot om regelmatig deel te nemen aan trimwedstrijden in binnen- en buitenland.  De eerste deelname aan een trimwedstrijd was meteen raak: Peter werd Benelux trimkampioen!  Nadien volgden nog vele andere prijzen.  Om aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen, werd er hard geoefend en getraind.  Peter legde zich toe op ruwharige rassen en schakelde hiervoor de hulp in van gerenommeerde fokkers.  We kochten onze eerste Welsh terrier 'Norma Jean of the Southern Point' - aka 'Maaike' voor de vrienden.  We namen haar mee naar hondenshows en trimwedstrijden en besloten om er ook eens nestje mee te fokken.  Het showen werd een intensieve hobby,  het fokken een passie om het ras te verbeteren.  Wat ook aardig bleek te lukken - op beide vlakken - want we hadden vele kampioenen, maar vooral ook erg lieve familiehonden.  Bijna 20 jaar fokten we Welsh terriers- niet veel, maar wel doordacht -  en nadien ook Ierse terriers en enkele nestjes Kerry Blue terriers.  

onze honden

Verhuis en verschuiving van de activiteiten

Door het fokken en showen met onze honden, merkten we dat er nood was aan goede vakantieoppas en -huisvesting voor honden.   We besloten Groomer uit te breiden met een hondenpension, alleen kon dat niet op de locatie waar we zaten.  We besloten onze woning met trimsalon in Heusden-Zolder van de hand te doen en een langgevelhoeve aan te kopen in het buitengebied van Paal-Beringen.  De hoeve werd verbouwd tot een duurzame woning met bijhorend een kleinschalig hondenpension en uiteraard ook een trimsalon.  Dit werd meteen een succes.  Werken op twee locaties was niet langer mogelijk en dus lieten we de winkel met trimsalon in Leopoldsburg over aan een andere uitbater.

Groomer locatie Paal-Beringen

Les geven

We bouwden jarenlang ervaring op met trimmen, fokken en pensionhuisvesting voor honden.  Mede hierdoor kregen we de vraag om les te geven in deze materie.   Vele kandidaat ondernemers in de dierenbranche volgden de lessen van Peter bij Syntra en ook Els heeft er enkele jaren basiskennis meegegeven aan de studenten hondentrimmer.  Alhoewel we met veel passie voor ons vak voor de klas stonden, toch stelden we vast dat de opleidingen zelf een stuk beter konden.  We misten nogal wat essentiële vakkennis in het lessenpakket en we vonden dat onze studenten met te weinig praktijkervaring in het beroepsleven konden stappen.  Dit zette ons als ondernemers met een passie voor het vak, sterk aan het denken. 

De start van Groomer Academie

Na 2 jaar nadenken, onderzoeken, overleggen etc, werd onze eigen trimopleiding een feit.  Groomer Academie zag het levenslicht in 2017; een gloednieuw, modern concept voor opleidingen binnen het vakgebied 'verzorging van huisdieren'.  We leiden kandidaat trimmers op tot echte vakmensen, tot ondernemers met kennis van zaken.  Onze opleidingen leggen het accent op praktijkervaring en goede beroeps-gerelateerde theoretische kennis.

De start van Groomer Academie

Uitbreiding met een webwinkel

In 2013 werden de activiteiten van Groomer uitgebreid met een webwinkel, gespecialiseerd in kwalitatieve verzorgingsproducten voor honden en katten.  Producten die we in de showwereld leerden kennen en waarderen.  Aanvankelijk deden we dit vrij klein.  Maar wie ons kent, kan het al raden: ook dit zou uitgroeien tot een bloeiende zaak.   De online verkoop groeit steeds sneller: we verkopen duurzame, ecologisch verantwoorde verzorgingsproducten voor huisdieren in binnen- en buitenland aan particulieren, fokkers, handlers en andere professionele trimmers.  


Groomer webwinkel

Groomer anno 2022

Het gevolg is dat we uiteraard weer belangrijke keuzes moesten maken. De uitbating van het pension werd gestopt en Els ging voltijds werken voor de webwinkel. Peter trimde - en trimt nog steeds - lustig verder in het trimsalon en geeft met veel gedrevenheid les bij Groomer Academie aan iedereen met een passie voor huisdieren. Dagelijks begeleidt hij onze studenten hondentrimmer in de praktijk. Om de drukte in het trimsalon op te vangen, kwam Jana begin 2022 het Groomer-team versterken. En daar zijn we ontzettend blij mee - toekomst verzekerd!

Groomer

Onze contactgegevens

Groomer,  Wisselstraat 90   B-3583 Paal-Beringen

Een afspraak maken?

  • bel ons op 011 392121 of 0495520657
  • of boek je afspraak online

Voor meer informatie

Stuur een bericht via het contactformulier of mail direct naar info@groomer.be