Normaal verharen of overmatig verharen.  Wat is het verschil?

Normaal verharen of overmatig verharen. Wat is het verschil?

Overmatige verharing of ruifase?

Verhaart je hond overmatig? Of is hij gewoon in de ruifase? Beide verhaarproblemen kunnen knap lastig zijn. Pak verhaarproblemen eenvoudig aan met Hownd Keep Calm shampoo.

Bij een normale rui volstaat het om je hond 1 of 2 keer vakkundig te (laten) wassen. Wanneer je hond echter overmatig veel haren verliest, moet je het anders aanpakken. In dit geval pas je best onze wasroutine-methode(*) toe om je hond weer in een normaler verhaarritme te krijgen. De bedoeling is om je hond minimaal elke 4 weken te wassen met Hownd Keep Calm Shampoo om de vacht te ontdoen van alle losse haren. Voor een goede, grondige en vakkundige toepassing van deze wasroutine-methode kan je terecht bij de betere trimsalons.

Hoe werkt Hownd Keep Calm shampoo in combinatie met deze wasroutine-methode(*)?

Hownd Keep Calm conditionerende shampoo werkt op basis van lavendelolie. Lavendelolie bevordert de hergroei van de vacht; het stimuleert de bloedsomloop en de haarzakjes en zorgt tegelijk voor een gezonde huid. Hierdoor groeit het nieuwe haar niet alleen sneller, maar wordt het ook dikker en steviger en komt het vaster in de huid te zitten. De werking van de lavendelolie wordt ondersteund door een tweede ingrediënt in deze shampoo, namelijk cederhoutolie. Deze olie stimuleert de huid en verhoogt de bloedsomloop, waardoor de huid minder droog en minder schilferig wordt. Een bijkomend voordeel van cederhoutolie is dat het de olieproducerende klieren in de huid weer in evenwicht brengt; wat resulteert in een gezondere vacht. Beide etherische oliën hebben schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen, die verschillende aandoeningen kunnen behandelen welke aan de basis liggen van roos, haaruitval of zelfs kale plekken (alopecia). 

Hownd keep calm shampoo en body mist

(*)wasroutine-methode: zo krijg je de vacht weer in een normaler verhaarritme.

Was je hond grondig met Keep Calm Shampoo. Laat het product enkele minuten op de huid en de vacht inwerken. Tijdens het weken, komen de meeste dode haren los. Spoel de vacht zeer grondig uit. Laat de vacht bij voorkeur drogen door je hond in een speciale badjas te wikkelen. Of maak gebruik van infraroodwarmte. Je kan de vacht ook droogföhnen - eventueel met een krachtige waterblazer. Borstel de vacht voorzichtig en met gepast materiaal door tijdens het droogföhnen. Herhaal deze wasroutine-methode elke 4 weken - maar liefst vaker - en dit gedurende minimaal een 6-tal maanden. Tussen 2 wasbeurten in probeer je het borstelen te beperken tot het strikte minimum - al is het uiteraard nooit de bedoeling dat de vacht zou gaan klitten. Maak tijdens het borstelen gebruik van de Hownd Keep Calm body mist borstelspray. Hiermee ondersteun je de werking van de Keep Calm shampoo ook tijdens twee wasbeurten in. Gebruik in elk geval aangepast materiaal om de vacht te onderhouden. Vraag je trimmer om advies.

Nota: verzorgingsproducten op basis van etherische oliën bieden een goede vachtondersteunende werking. Bij ernstige of aanhoudende verhaarproblemen raadpleeg je best de dierenarts.